Davines World – Davines Greece Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η οικογένεια Bollati ιδρύει την Davines στην Πάρμα της Ιταλίας to 1983.

Η εταιρεία ξεκινάει το ταξίδι της ως εργαστήριο
ερευνών, το οποίο ειδικεύεται σε παραγωγή premium
καλλυντικών προϊόντων για μαλλιά και σώμα για λογαριασμό
μεγάλων οίκων του χώρου.

 

Όλα τα προϊόντα της Davines διανέμονται σε πάνω από 95 χώρες και η εταιρεία βασίζεται σε ένα πολυπολιτισμικό ανθρώπινο δυναμικό που προέρχεται από 31 διαφορετικές χώρες.

"Δημιουργώντας «ομορφιά» θέλουμε
να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους
να φροντίσουν τον εαυτό τους, το
περιβάλλον στο οποίο ζουν, τη δουλειά
τους και όλα όσα αγαπούν στη ζωή τους."

Davide Bollati, Πρόεδρος και Ιδρυτής

1983 Η οικογένεια Bollati ιδρύει την Davines στην Πάρμα της Ιταλίας. Η εταιρεία ξεκινάει το ταξίδι της ως εργαστήριο ερευνών, το οποίο ειδικεύεται σε παραγωγή premium καλλυντικών προϊόντων για μαλλιά και σώμα για λογαριασμό μεγάλων οίκων του χώρου.

1993 Δημιουργείται η Davines, ως αυτόνομο brand για επαγγελματικά προϊόντα κομμωτηρίου, τα οποία παράγονται κατ’ αποκλειστικότητα στα κεντρικά γραφεία και τα ερευνητικά κέντρα της Πάρμα.

1996 Δημιουργείται το τμήμα προϊόντων περιποίησης του δέρματος [comfort zone], το οποίο συνεργάζεται με τα πιο διάσημα spa και κέντρα αισθητικής.

2004 Η Davines γίνεται διεθνές brand με παραρτήματα σε Λονδίνο, Παρίσι, Μέξικο Σίτι και Νέα Υόρκη.

2007  Δημιουργία του concept της βιώσιμης ομορφιάς και συγγραφή του Sustainable Beauty Manifesto.

2005 Carta Etica is published: a list of values on which the relationship between the employee and the company is based.

2010 Η Davines ανοίγει την ακαδημία της στο Λονδίνο κι ο Angelo Seminara γίνεται ο νέος Artistic Director της εταιρείας.

2013  Ανοίγει το νέο υποκατάστημα στο Παρίσι.

2014 Ανοίγει το νέο υποκατάστημα στο Ντέβεντερ της Ολλανδίας.

2015 .Ανοίγει η ακαδημία της Davines στη Νέα Υόρκη. Όλα τα προϊόντα της Davines διανέμονται σε πάνω από 95 χώρες και η εταιρεία βασίζεται σε ένα πολυπολιτισμικό
ανθρώπινο δυναμικό που προέρχεται από 31 διαφορετικές χώρες.

2016  Η Davines κατακτά την πιστοποίηση B Corp και εκδίδει την πρώτη της έκθεση βιωσιμότητας.

2017 Οι συσκευασίες της Davines κατασκευάζονται πλέον με μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα π.χ. το διοξείδιο του άνθρακα το οποίο δημιουργείται από την παραγωγή των προϊόντων αποζημιώνεται με δενδροφυτεύσεις.

2018 Ανοίγει τις πύλες του το Davines Village. Όλα τα γραφεία της Davines Group και όλες οι συσκευασίες των προϊόντων έχουν πλέον μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα π.χ. το διοξείδιο του άνθρακα που δημιουργείται από την παραγωγή των προϊόντων αποζημιώνεται με δενδροφυτεύσεις.

2019 Ανοίγει το νέο υποκατάστημα στο Hong Kong. Tα event της Davines Group πραγματοποιούνται με μηδενικό οικολογικό αντίκτυπο. Το “A Single Shampoo” κυκλοφορεί με μηδενική χρήση διοξειδίου του άνθρακα. Αυτό το project είναι ένα σύμβολο της αφοσίωσης μας. Τα κεντρικά γραφεία στην Πάρμα και τη Νέα Υόρκη γίνονται Benefit Corporations.

2020 Η Davines Group κερδίζει ξανά την πιστοποίηση B Corp. Χορηγία του “World Happiness Report”. Συν-δημιουργία του Regeneration 20/30.

 

Davide Bolatti  

Πρόεδρος και Ιδιοκτήτης

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

"Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΞΕΙΣ ΤΟ ΧΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ, ΤΗ ΦΥΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ." - J. CAMPBELL

ABOUT

Ο Davidε σπούδασε Φαρμακευτική στο Fairleigh Dickinson University των Ηνωμένων Πολιτειών και κατέχει πτυχίο master’s στην Κοσμετολογία. Έχοντας αποκτήσει εμπειρία στον τομέα της κοσμετολογίας σε διεθνείς εταιρείες, έγινε μέλος του Ομίλου Davines το 1992. Σήμερα, ηγείται της εταιρείας με έντονη αφοσίωση στις ηθικές και βιώσιμες λύσεις, στα καινοτόμα προϊόντα και την παγκόσμια ανάπτυξη της εταιρείας. Το όραμα του Davide όσον αφορά στη βιώσιμη ομορφιά είναι το εξής: Ο συνδυασμός πρωτοποριακών χημικών ιδεών και ο σεβασμός για το περιβάλλον και την κοινωνία οδήγησαν την Davines να γίνει  μία B corporation. 

 

 

Χάρτης Ηθικής

Συντάχθηκε το 2005 από μέλη των ομάδων Davines και [comfort zone], με τη συμβολή του φιλοσόφου Alberto Peretti. Πρόκειται για ένα σύνολο κοινών ηθικών, εταιρικών αξιών.

Μας επιτρέπει να εφαρμόζουμε ηθικές αρχές στις καθημερινές μας δραστηριότητες, συμβάλλοντας έτσι στην ευημερία όλων, τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική μας ζωή. Δεν περιέχει κανόνες ή οδηγίες, αλλά συμβουλές και προτάσεις για μια δίκαιη ηθική συμπεριφορά στην εργασία για να εξασφαλιστεί καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους
 

Το 2018  εισήχθη ή ανανεωμένη εκδοχή: “New blossoming of the Carta Etica”.

 

B Corp

Η πιστοποίηση Benefit Corporation ή B Corp, είναι ένας νέος τύπος εταιρείας, ο οποίος στοχεύει στον επαναπροσδιορισμό της έννοιας της επιτυχημένης επιχείρησης.

Μετά το 2016 αποφασίσαμε να παραλληλίσουμε τους στόχους μας με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2030. Συμπτύξαμε τους στόχους αυτούς στη στρατηγική της εταιρείας μας. Το γεγονός αυτό μας παρακινεί να βελτιωνόμαστε και να δραστηριοποιούμαστε διαρκώς αναλαμβάνοντας νέα project βιωσιμότητας. Θέτουμε νέους στόχους, τα αποτελέσματα των οποίων προσμετρούμε στην ετήσια Αναφορά Βιωσιμότητας.

 

 

 

 

 

pin_drop