Davines Village – Davines Greece Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

Davines Village 

Το Davines Village είναι τα καινούργια κεντρικά γραφεία της Davines μόλις έξω από την Πάρμα. 

Το αρχιτεκτονικό έργο υπογράφει ο Matteo Thun και ο Luca Colombo της MTLC. 

Είναι η πιο απτή πραγματοποίηση των αξιών της ομορφιάς, της βιωσιμότητας και της ευεξίας, αρχές στις οποίες πιστεύει η εταιρεία.

Το συγκρότημα, το οποίο καταλαμβάνει μία έκταση 77.000 τ.μ., καλύπτει περίπου μία έκταση 11.000 τ.μ. με ειδικούς χώρους για γραφεία, αίθουσες
εκπαίδευσης, κέντρο έρευνας, εργοστάσιο παραγωγής και κεντρικές
αποθήκες. Η δομή του Davines Village είναι εμπνευσμένη από την ιδέα του «σπιτιού» και από τις τυπικές αγροτικές κατοικίες της Ιταλίας με μία πιο σύγχρονη προσέγγιση, δίνοντας έμφαση στις οικογενειακές μας ρίζες.  

Παράλληλα, στο κέντρο του συγκροτήματος, δημιουργήθηκε ένα μεγάλο γυάλινο κτίριο, ένα φωτεινό «θερμοκήπιο» με μοντέρνο, ελαφρύ αρχιτεκτονικό στυλ, το οποίο χρησιμοποιείται για εστιατόριο και ως ένας χώρος συνεργασίας για τους υπαλλήλους: εκεί χτυπάει η καρδιά της εταιρείας.

"Η ψυχή της Davines εκφράζεται μέσω της βαθιάς αξίας της συνιστώσας. Το ενάρετο αρχιτεκτονικό έργο που υλοποιήθηκε είναι το έμβλημά της; εστιάζει στην ευημερία όσων εργάζονται εδώ και θέλει να αντιπροσωπεύει ένα μέρος όπου η ηθική και η αισθητική συνυπάρχουν σε αρμονική ισορροπία".

Από τον Davide Bollati, Πρόεδρο

Design 

Διαφάνεια  

Το συγκρότημα των κτιρίων διαθέτει τοίχους από γυαλί, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη αρχιτεκτονική διαφάνεια αλλά και να προσφέρει σε κάθε χώρο εργασίας θέα πρασίνου.  

Συμμετοχή 

Ο εσωτερικός σχεδιασμός, από την interior designer Monica Signani, γεννήθηκε από την επιθυμία να συνδυάσει τις αξίες της συμμετοχής και του να μοιράζεσαι με την προώθηση της αισθητικής.  

Κοινότητα  

Οι φιλόξενοι και εξατομικευμένοι χώροι, απέχουν από μια παραδοσιακή «εταιρική» εικόνα, παραπέμποντας σε χώρους διαβίωσης, όπου οι επίσημες και αισθητικές επιλογές συνδυάζονται με τις λειτουργικές ανάγκες.

Επιστημονικός Κήπος

Garden  

Δίπλα στα κτίρια του Davines Village υπάρχει επίσης ο Επιστημονικός Κήπος, ένα υπαίθριο εργαστήριο το οποίο καλύπτει μία έκταση 3000 τ.μ. με μία διάμετρο περίπου 60 μέτρων. Μέσα στον κήπο υπάρχουν τέσσερις περιοχές, αφιερωμένες σε διαφορετικές κατηγορίες βοτάνων: οι δύο Κήποι των Αρωμάτων, ο Φαρμακευτικός Κήπος και ο Κήπος των Χρωμάτων. Οι πράσινες περιοχές του Davines Village έχουν σχεδιαστεί από το αρχιτεκτονικό γραφείο del Buono Gazerwitz.

Greenhouse  

Υπάρχει επίσης χώρος για ένα Θερμοκήπιο, σχεδιασμένο και χτισμένο στην Αγγλία έτσι ώστε να καλλιεργούνται είδη ακατάλληλα για το κλίμα στην περιοχή Emilian αλλά για λειτουργική εργαστηριακή έρευνα. Για παράδειγμα, στο κέντρο του Θερμοκηπίου υπάρχει ένα θερμοκήπιο λεμονιών, για τα κίτρα που είθισται να ευδοκιμούν στη Μεσόγειο. Στις δύο πλαϊνές περιοχές βρίσκονται τα φυτά των υγρών τροπικών ζωνών, όπως η μπανανιά, ή ο χαρακτηριστικός κάκτος των ξηρών τροπικών περιοχών.

 

Βοτανικός κήπος με δέντρα  

Ο επιστημονικός κήπος περιβάλλεται από έναν Βοτανικό κήπο με δέντρα, μια επιλογή φυτών από όλο τον κόσμο που αντιπροσωπεύουν τη διεθνή μας κοινότητα, έτσι ώστε ο πολιτιστικός πλούτος και η ποικιλομορφία της Davines να μπορούν να προβάλλονται συμβολικά στο Village.

Η Davines δημιούργησε έναν βοτανικό κήπο για να εμπνεύσει τους ερευνητές της για να αναπτύξουν νέες αποτελεσματικές και βιώσιμες φόρμουλες.

Τα φυτά επιλέχθηκαν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, με βάση τις επιστημονικές ιδιότητες που είναι χρήσιμες για τις μελέτες του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης.

 Ένας χώρος «επιταχυνόμενης έρευνας» για το σώμα και το μυαλό: ένας χώρος στον οποίο μπορείτε πάντα να έχετε πρόσβαση για να απολαύσετε τα ευεργετικά αποτελέσματα της επαφής με το πράσινο.

Ο επιστημονικός κήπος είναι ένας χώρος εσωτερικής έρευνας, που προσφέρει τη δυνατότητα βαθιάς επαφής με τη φύση και μία αίσθηση ευεξίας.

Βιωσιμότητα

Πράσινο Χιλιόμετρο 

Οι ιδιοκτήτες των χωραφιών τα οποία εκτείνονται κατά μήκος των 11 χιλιομέτρων του αυτοκινητόδρομου Α1 στην περιοχή της Πάρμα, έχουν αναλάβει να φυτέψουν ένα φράγμα από δέντρα, φυσικά σχεδιασμένο για να εξουδετερώσει τις βλαβερές εκπομπές των αυτοκινήτων. Η Davines, που είναι ένας από τους φορείς υλοποίησης του έργου, έχει ήδη ολοκληρώσει τη φύτευση στη δική της περιοχή. Αυτή η πράσινη ζώνη θα οριστικοποιηθεί με τη συμβολή των γειτονικών εταιρειών. Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει στο να σταματήσει τη ρύπανση που προκαλείται από τον κοντινό αυτοκινητόδρομο και βασίζεται στις μελέτες του καθηγητή Stefano Mancuso, Διευθυντή του Διεθνούς Εργαστηρίου Φυτικής Νευροβιολογίας του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας. Neurobiology of the University of Florence.

Πλαστικό Μίας Χρήσης 

Στο Davines Village δεν χρησιμοποιούμε πλαστικό μίας χρήσης. Τα πλαστικά ποτήρια, τα μαχαιροπίρουνα και τα μπουκάλια νερού έχουν αντικατασταθεί με γυαλί, πορσελάνη, ατσάλι. Η Davines προμήθευσε τους υπαλλήλους της με μπουκάλια νερού για να επωφεληθούν από το φιλτραρισμένο νερό της βρύσης. Επιπλέον, η Davines στοχεύει να εξαλείψει όλες τις άλλες έμμεσες πηγές παραγωγής πλαστικών μίας χρήσης: οι «αυτόματοι πωλητές» έχουν αντικατασταθεί με φρέσκα σνακ χωρίς συσκευασία. Δεν χρησιμοποιούνται κάψουλες για τσάι, καφέ ή άλλα ποτά επίσης. 

Πράσινη Ενέργεια 

Το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται στις εγκαταστάσεις παραγωγής του Davines Village προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Εγκαταλείψαμε τη χρήση ορυκτών αερίων, που αντικαταστάθηκαν από το βιομεθάνιο και τη γεωθερμική ενέργεια. Η Davines εργάζεται επίσης για να διασφαλίσει ότι τα άλλα γραφεία του Ομίλου σε όλο τον κόσμο ακολουθούν την ίδια πολιτική. Αυτή τη στιγμή, το 71,4% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται στα ξένα γραφεία προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.

Η δέσμευση μας

Τα κεντρικά γραφεία είναι αφιερωμένα στη βιωσιμότητα, τη μείωση των απορριμμάτων, τη βελτιστοποίηση των φυσικών πόρων και την εξοικονόμηση μη ανανεώσιμων πόρων.

Η προσπάθειά μας εκφράζεται επίσης μέσα από την ενσωμάτωση συστημάτων επικοινωνίας και ελέγχου για την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας και τη χρήση τεχνητού φωτισμού.

 

 Επιπλέον, οι ενεργειακές ανάγκες των γραφείων καλύπτονται από 100% πιστοποιημένες ανανεώσιμες πηγές, όπως φωτοβολταϊκά πάνελ, ένα ηλιακό θερμικό σύστημα και ένα γεωθερμικό σύστημα.

 

Η βιωσιμότητα επιδιώκεται επίσης στην καθημερινή ζωή: τα οργανικά απόβλητα του εστιατορίου επαναχρησιμοποιούνται για τον κήπο με τη χρήση αφυγραντήρα. Το catering χρησιμοποιεί μόνο υλικά που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και υπάρχουν σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στους χώρους στάθμευσης.

pin_drop