Τα ιδανικά μας για την ομορφιά βρίσκουν την έμπνευσή τους στην ισορροπία μεταξύ ουσίας και σχήματος. Το στυλ μας εμπνέεται από την απλότητα, την αρμονία και το καλό γούστο. Η ομορφιά στην οποία πιστεύουμε βασίζεται στην εκτίμηση της ατομικότητας και στη γιορτή της διαφορετικότητας. Επομένως, επαινούμε τη χάρη, την κομψότητα και ξεχωριστά χαρακτηριστικά που κάνουν τον καθένα από εμάς, αυτόν που είναι. Γι’ αυτό θεωρούμε τον εαυτό μας ως εργαλείο για τους πελάτες μας προκειμένου αυτοί να εκφράσουν τη δική τους
μοναδικότητα.

Δημιουργώντας «ομορφιά» θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να φροντίσουν τον εαυτό τους, το περιβάλλον στο οποίο ζουν, τη δουλειά τους και όλα όσα αγαπούν στη ζωή τους. Η πολυπολιτισμική μας περιέργεια, μας παρακινεί να εξερευνήσουμε τις κρυμμένες αλήθειες του κόσμου που ζούμε. Θέλουμε να είμαστε απόλυτα συντονισμένοι με το «παρόν», παραμένοντας πάντα φρέσκοι με την πάροδο του χρόνου.

Για εμάς βιωσιμότητα σημαίνει η ευθύνη που έχουμε απέναντι στον εαυτό μας, στους συναδέλφους μας, στους συνεργάτες μας και φυσικά απέναντι στο περιβάλλον στο οποίο ζούμε.

 

Το όραμά μας για τη βιωσιμότητα αφορά σε περισσότερους από έναν τομέα:

- Βιωσιμότητα σε σχέση με τη δέσμευσή μας να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο
που έχουμε στο περιβάλλον, χωρίς να αλλοιώνουμε την ποιότητα ή την ποσότητα των φυσικών πόρων της γης στο παρόν αλλά και στο μέλλον.

- Βιωσιμότητα σε σχέση με την απόδοση των προϊόντων μας και την ασφάλεια
των πελατών, χάρη στη χρήση φυσικών πρώτων υλών, οι οποίες συνδυάζονται
άψογα με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία καλλυντικών.

- Βιωσιμότητα σε σχέση με την ελευθερία της δημιουργίας. Το πρωτοποριακό μας πνεύμα μας καθοδηγεί στο να ανακαλύψουμε ιδέες πέρα από τις τάσεις.

Στη Davines κάθε ιδέα γεννιέται ελεύθερα και εξελίσσεται αυθεντικά, σε πλήρη αρμονία με τις αξίες μας. Έχοντας την τιμή να είμαστε μία οικογενειακή  επιχείρηση, μετατρέπουμε το εργασιακό μας περιβάλλον σε ένα σπίτι όπου εξελίσσουμε τον εαυτό μας και δημιουργούμε ειλικρινείς σχέσεις εμπιστοσύνης με τους συνεργάτες μας, οι οποίες βασίζονται στη διαφάνεια και την επίγνωση πως η δουλειά και η εξέλιξη του ενός εξαρτάται από όλο το σύνολο.

Συνοψίζοντας, η «ομορφιά και το κάλλος» - όπως οι αρχαίοι αναφέρονται
στην άρρηκτη σύνδεση μεταξύ εξωτερικής και εσωτερικής ομορφιάς είναι ένας άλλος τρόπος να ορίσεις τη Βιώσιμη Ομορφιά. Και η Βιώσιμη Ομορφιά είναι ένας άλλος τρόπος να ορίσεις τη Davines.

 

Carta Etica:

«Η Davines δεν στοχεύει στο να γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία του κόσμου, ωστόσο μπορεί να είναι μία από τις πιο όμορφες και «ηθικές» χάρη στη δέσμευση όλων μας, διεμήνυσε ο πρόεδρος Davide Bollati στους υπαλλήλους της εταιρείας το 2006, όταν και παρουσίασε τον «χάρτη ηθικής» της εταιρείας. Ο «Χάρτης Ηθικής» είναι μια συλλογή από τις τρέχουσες, τις επιθυμητές, ηθικές μας αξίες, που μας
βοηθούν να προβληματιστούμε και να τηρήσουμε έναν διαφανή και ξεκάθαρο
κώδικα συμπεριφοράς. Μας επιτρέπει να εφαρμόζουμε ηθικές αρχές στις
καθημερινές μας δραστηριότητες, συμβάλλοντας έτσι στην ευημερία όλων, τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική μας ζωή.

Συντάχθηκε το 2005 από μέλη των ομάδων Davines και [comfort zone], με τη συμβολή του φιλοσόφου Alberto Peretti. Δεν περιέχει κανόνες ή οδηγίες, αλλά συμβουλές και προτάσεις για μια δίκαιη ηθική συμπεριφορά στην εργασία για να εξασφαλιστεί καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους. Αντλούμε έμπνευση από την παλιά φιλοσοφία που φέρνει την «ομορφιά» κοντά στο «καλό», η οποία έχει εμπνεύσει το θεμελιώδη ορισμό και το όραμά μας και των δύο εννοιών. Αυτή η ιδέα συνέχισε να εμπνέει την εταιρική μας ζωή, προϊόντα και υπηρεσίες καθώς και
σχέσεις με προμηθευτές, συνεργάτες και πελάτες.

Ο Davide Bollati στον πρόλογό του στο “New Blossoming of the Charter” το 2018, κάνει μία ανασκόπηση στις αλλαγές που υπέστη η Davines τα τελευταία 13 χρόνια: « Σήμερα, το νέο κίνητρο της Davines δεν είναι πια να γίνει η καλύτερη στον κόσμο, αλλά να γίνει η καλύτερη για τον κόσμο. Από εδώ και εμπρός, ο ευγενής ανταγωνισμός στη Davines θα βασίζεται σε αξίες όπως η γενναιοδωρία, η συμμετοχή και η συμπερίληψη όλων των μελών της ομάδας και το θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη, αξίες που είναι σε κοινή γραμμή με τις αρχές της αλληλεξάρτησης και αλληλεγγύης, στις οποίες δεσμευτήκαμε ως μέλος της B Corp.